sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Het is nu een saaie boel

Bij woonzorgcentrum de Bijsterstede worden tuin en terras gebruikt door de basisschool en het woonzorgcentrum. Maar daar is weinig inspiratie te vinden, te weinig zitgelegenheid, geen speelmogelijkheden. Er komt een nieuw ontwerp. Het opknappen, opruimen en mooi en uitnodigend maken is dan hoofddoel. Planten en materialen kunnen worden ingekocht. Zelf zetten ze menskracht in om het ontwerpt te maken.

Lees verder

Bloementuin St. Franciscus

Ze gaan van leidingwater op grondwater overschakelen voor het water geven van planten en het aantal watertappunten uitbreiden. Gemiddelde leeftijd van de tuinders is 70 jaar en ver moeten lopen met een gieter kan soms niet meer. Vandaar dat het bestuur voor meer tappunten kiest. Ze kunnen watertonnen (250 liter), tyleenslangen en kranen met draad gaan inkopen. Ze voeren zelf alle werkzaamheden uit.

Lees verder

Een lekker kopje koffie

Jong-Nederland Loven-Besterd wil graag het oude horeca koffiezetapparaat (een Bravilor) vervangen. Het hoeft geen nieuwe te zijn, zij hebben hem tweedehands gezien voor € 150.

Lees verder

Licht in de duisternis

Natuurtuin Stokhasselt heeft een opslagcontainer voor gereedschappen maar in deze donkere tijden kunnen ze niet zien waar alles ligt. Vandaar dat ze verlichting willen in de container d.m.v. 2 binnen lampen die werken op zonne-energie (€ 200).

Lees verder

Pony's en moestuinieren

De Ponyfarm wil naast het ponyrijden graag met de kinderen tuinieren. Daarvoor willen ze een (koude) tunnelkas van 4/5 meter als aanvulling op bestaande moestuin. Deze speelt een grote rol bij de stadsboerderij waar veel kinderen begeleid worden.

Lees verder