sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Met de fiets in de hand...

Als je tenminste een fiets hebt... In de wijk Stokhasselt repareren vrijwilligers fietsen en die worden beschikbaar gesteld aan de minst draagkrachtigen. Verder repareren ze ook fietsen voor mensen die dat zelf niet kunnen en de reparatie niet kunnen betalen. Ze kunnen veel fietsonderdelen en gereedschappen aanschaffen, o.a. een fietslift.

Lees verder

Natuurtuin Stokhasselt

5 vrijwilligers van natuurtuin Stokhasselt onderhouden al 3 jaar de tuin. Zij krijgen werkkleding (waterdichte jas, schoenen en werkhandschoenen). En hopelijk is dat voor alle vrijwilligers een extra stimulans om door te gaan.

Lees verder

Mix&Match

In het Eetcafé aan de Trouwlaan vindt Mix & Match plaats. Doel is het verbinden van wijkbewoners van Tilburg-Zuid met statushouders. Er wordt samen gekookt en gegeten, maar ook samen spelletjes doen, wandelen, schilderen enz. 1x per maand is er een activiteit en daarvoor krijgen ze geld om folders te laten drukken.

Lees verder

Buurtmoestuin in Korvel

Een nieuw initiatief in de wijk Korvel, te vergelijken met Stadstuin Piushaven, maar dan kleiner. Sinds kort hebben vrijwilligers een onderkomen maar er is geen verwarming en geen elektriciteit en het wordt koud. Zij kunnen een petroleumkachel en thermoskannen aanschaffen en het benodigde (tuin-)gereedschap voor vrijwilligers.

Lees verder

Wie doet nu de afwas?

De inbouw-vaatwasser van Jong-Nederland Loven-Besterd is kapot en geld voor een nieuwe is ver te zoeken. Ze kunnen nu een nieuwe aanschaffen zodat alle groepen in huis er weer gebruik van kunnen maken.

Lees verder