sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN
EN OVERZICHT GEREALISEERDE PROJECTEN

Sint wil een nieuwe baard!

150 vrijwilligers zijn betrokken bij alle Sinterklaasactiviteiten van het Centraal St. Nicolaas Comité Tilburg. Een tiental Pietenpakken en de Sinterklaasbaard zijn dringend toe aan vernieuwing. Helaas is hun naaigroep opgehouden te bestaan. De financiering is nu rond en Raakveld en Naald en Draad gaat meehelpen met het maken van de Pietenpakken.

Lees verder

Wie vernieuwt ons hoofdpad?

De volkstuin op de Dongenseweg is maar een kleine volkstuin en veel leden kunnen gelukkig via de meedoenregeling gebruik hiervan maken. Het hoofdpad wordt voorzien van nieuwe halfverharding.

Lees verder

Een balkon dat uitnodigt!

Satijnhof is een kleine woonvorm voor mensen met dementie. Hun grote wens is het herinrichten van het balkon voor 7 dementerende mensen. Zij willen graag de muur bekleden met een grote poster/sticker, kunstplanten en een vogelhuisje met muziek erin. Doel is om een vriendelijke, onderhoudsvrije ruimte te maken waar deze mensen zich echt thuis kunnen voelen.

Lees verder

Goed gereedschap is halve werk

De vrienden van prospects@Work hebben de volgende wens: dagbesteding, persoonlijke begeleiding en hulp bij re-integratie staan centraal bij Prospects. In de werkplaats kunnen de mensen een vak leren (timmeren, schilderen, fiets- en autoreparatie, stukadoren en groenvoorziening). Zij gaan een goed gevulde gereedschapstrolleys of een gereedschapskist per beroepsgroep aanschaffen

Lees verder

De Babbeltruc...

De Babbeltruc besaat uit een projectgroep van 7 vrijwilligers in samenwerking met politie en gemeente. Zij doet dit werk al meer dan 5 jaar. Doel is om ouderen alert te maken op de risico’s van babbeltrucs aan de deur. Zij voeren in zorgcentra e.d. toneelstukjes op om bewustwording rondom dit thema te vergrote. De politie is ook hierbij aanwezig.
In grote zalen zijn ze moeilijk te verstaan, vandaar dat zij een draadloze microfoon en 4 kleine microfoontjes plus een versterker krijgen.

Lees verder