sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN

Dependance Voedselbank

Een 15 tal vrijwilligers zijn onder auspiciën van de wijkraad een uitgiftepunt van de Voedselbank gestart dat wekelijks de voedselpakketten uitreikt aan bewoners van Stokhasselt en Vlashof. In een later stadium voor heel Tilburg Noord. Voor veel mensen uit Noord is de afstand te ver tot de huidige Voedselbank, waardoor velen er nu geen gebruik van maken. 8 november was de opening met al 53 klanten.

Lees verder

Spinnen bij de Voedselbank

De Voedselbank krijgt een professionele schoonmaker die de plafonds in het magazijn spinrag vrij gaat maken. Dit i.v.m. voedselveiligheid. Helaas mag dit werk niet door eigen mensen gedaan worden. Ambiance Schoonmaakdiensten heeft aangeboden dit een aantal keren te willen gaan doen.

Lees verder

Muziek & herinneringen

Woonzorgcentrum Padua gaat starten met een nieuw project: Music & Memory dat zich met name richt op dementerende ouderen. Muziek is een soort medicijn tegen de progressie van dementie. Om music & memory te uitvoeren is per persoon een Ipod Shuffle, koptelefoon, splitter, oplader en extra set oortjes nodig. Met het extra set oortjes kan men meeluisteren om te observeren welke effect bepaalde muziek heeft. Mz

Lees verder

De droom van Steef

Uit eigen ervaring weet Steef hoe erg het is om op een wachtlijst te staan voor mentale gezondheidszorg. De wachtlijsten zijn ontzettend lang. Ter overbrugging van de lange wachttijden wil zij deze mensen steun, positiviteit en contact met lotgenoten bieden. Zij wil de fysieke kracht van bewegen combineren met de steun van een groep. Dit wil ze doen door het geven van total bodyshape lessen. Ze geeft nu les aan iedereen die het leuk vindt om mee te doen, zo kan zij ervaring opdoen.

Lees verder

Witten met groene vingers

Leden van Volkstuinvereniging Hoflaan, die groene vingers hebben, gaan klussen om de gezamenlijke ruimtes op te knappen. Er moet gewit worden en daarvoor krijgen zij 60 liter Latex (Ral 9010) nodig. Kosten: € 300.

Lees verder