sponsors

SPONSORS GEZOCHT VOOR OPENSTAANDE PROJECTEN

Klussen in Tilburg-Noord

Met vrijwilligers en re-integranten voert Beter Stokhasselt klussen uit bij bewoners die dat zelf niet kunnen betalen en/of organiseren en bij non-profitorganisaties. B.v. tuinonderhoud, schilderwerk, fietsreparaties enz. Hiervoor zijn gereedschappen nodig die veelvuldig worden gebruikt: kleine vlakschuurmachine en een decoupeerzaag voor een bedrag van € 334.

Lees verder

Sfeer in de huiskamer

Zorgcentrum De Kievitshorst gaat een ruimte geschikt maken voor feestjes van bewoners en die ruimte moet er gezellig uitzien. Bewoners hebben zo’n kleine kamer dat ze niet eens hun familie kunnen ontvangen. Intussen is met hulp van leerlingen Willem II Den Bosch in het kader van maatschappelijke stage, een deel van de ruimte vrolijk geschilderd. Nu nog de rest. Kosten € 400.

Lees verder

Goede machine is halve werk

5 vrijwilligers onderhouden, naast een hoveniersbedrijf, begraafplaats de Hasselt. Er is weinig geld en onderhoud door het hoveniersbedrijf kost veel geld dat er eigenlijk niet is. Vrijwilligers willen nog meer zelf gaan doen, maar dan moeten ze wel goed gereedschap hebben. Zij vragen een accu-grasmaaier van 50 cm. breed. Kosten maximaal € 500.

Lees verder

Plantjes verzorgen

Het balkon op de 1e verdieping bij afdeling dementie van Zorgcentrum Joannes Zwijsen gaan ze opnieuw inrichten als belevingsbalkon met verrijdbare bloembakken, bloemen en groenten waar bewoners met rolstoel bij kunnen.

Lees verder

Rolstoel-basketbal

Voor het scholenproject “Leven met een handicap” wordt door het TOG voorlichting gegeven op alle basisscholen in de groepen 7. Zij laten leerlingen ervaren wat het is te leven met een handicap tijdens rolstoelbasketbal. Ongeveer 30 (gehandicapte) vrijwilligers zijn hierbij actief. De huidige sportrolstoelen zijn dringend aan vervanging toe.

Lees verder